CO2 gjør kloden grønnere

Klimaskeptikerne har alltid framholdt at CO2 er mat for planter. Det er utvilsomt riktig, men jeg har alltid pleid å synes at det var en avsporing, et dumt argument som ikke hadde noe med kjernen i saken å gjøre. Etterhvert er jeg likevel blitt tvunget til å innse at det ikke var så dumt likevel. Ny forskning, som Matt Ridley presenterer i videoen nedenfor, peker entydig i retning av at økt CO2 i atomsfæren fører til at kloden blir grønnere fordi planter får bedre vekstvilkår. Dette er naturligvis også relevant for jordbruksproduksjonen, og svekker påstandene om at mange kommer til å sulte som følge av klimaendringer.

En relatert sak Ridley er inne på er at også bruken av fossilt brensel til å produsere kunstgjødsel, noe som fører til at jordbruket trenger mindre areal og ikke behøver å ta så mye av naturen. Naturvern i praksis, med andre ord.

Dette er naturligvis helt miljøpolitisk ukorrekt. Også det har jeg etterhvert måttet innse er nødvendig. Gamle dogmer skal og må utfordres.

 

Dette innlegget ble publisert i Energi, Klima og merket med , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *